SPOCK

Tko smo i što radimo

Studentski startup inkubator Fakulteta elektrotehnike i računarstva

SPOCK pomaže mladim poduzetnicima da od svojih ideja i projekata razviju ozbiljne startupe. Studenti preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija i oni koji su završili studij unazad dvije godine imaju priliku sudjelovati u programu koji omogućava podršku, stručno vodstvo, stjecanje znanja i razvoj vještina potrebnih svakom startupu u ranoj fazi.

Program koji nudi SPOCK omogućava startupima da se povežu sa stručnjacima, mentorima, investitorima i partnerima koji će im svojim znanjem i iskustvom pomoći da svoje ideje pretvore u profitabilna rješenja i uspješne tvrtke.

NOVOSTI

PRIJAVE

Za sve studente

Prijaviti se mogu pojedinci s idejama, kojima ćemo pomoći u formiranju tima ako odaberemo njihove ideje, ili već formirani timovi s definiranim projektima. Studenti koji raspolažu znanjima i vještinama iz područja nužnih za razvoj pojedine ideje te žele postati dio startupa mogu se prijaviti za brainstorming radionicu odabrane ideje, gdje će se formirati projekt i tim. Nakon formiranja timova i predstavljanja svih projekata, odabrat će se najbolji projekti koji će ući u program SPOCK. Prijaviti se mogu timovi i pojedinci sa svih fakulteta, a mi ćemo im pomoći da se povežu sa studentima FER-a te zajedno formiraju tim koji će raditi na razvoju prototipa. Prijave su trajno otvorene i sve prijave će se razmatrati za prvu sljedeću generaciju. Pojedinci s idejama si ranijom prijavom povećavaju šanse za pronalazak tima i ulazak u program.

ZA IDEJE

 • Prijavi ideju

  Prepoznao si problem u svojoj okolini i imaš ideju kako ga riješiti

 • Predstavi ideju

  Prezentiraj prepoznati problem i svoju ideju u 5 min pred studentima koji bi htjeli postati dio startupa

 • Brainstormaj

  Razradi svoju ideju sa zainteresiranim kolegama na radionici i postavite temelje dobrog projekta

 • Formiraj tim

  Formiraj tim sa zainteresiranim kolegama koji će se s tobom upustiti u startup avanturu

ZA TIMOVE S PROJEKTIMA

 • Prijavi projekt

  Prijavi projekt na kojem ti i tvoj tim radite već neko vrijeme

 • Pitchaj

  Upoznaj nas s timom i potencijalom vašeg projekta

 • Kreni

  Čekaj potvrdu da ste primljeni u SPOCK i napravite s nama svoje prve startup korake

PROGRAM

6 mjeseci rada s pauzama za ispite

Program počinje u siječnju i traje do lipnja kada će timovi na demo dayu predstaviti rezultat svog šestomjesečnog rada. Program je osmišljen za ideje i projekte od najranije faze do MVP (eng. Minimum Viable Product) faze. Od odabranih timova se očekuje ozbiljan pristup i kontinuirani rad koji će se poticati kroz sastanke i radionice na tjednoj bazi. Na radionicama će timovi raditi s mentorima koji imaju startup i/ili poduzetničko iskustvo, a zatim će na pitch deck radionicama primjenjivati stečeno znanje i kompletirati svoj pitch deck slajd po slajd.

Prostor i oprema

Besplatan radni prostor na FER-u i brojna specijalizirana oprema

Određivanje ciljeva

Pomoć u definiranju kratkoročnih i dugoročnih ciljeva tijekom programa

Formiranje tima

Povezivanje sa studentima FER-a i drugih fakulteta

Kontinuirani rad

Tjedni sastanci radi praćenja progresa i podizanja motivacije

Mreža mentora

Mentori s FER-a i stručnjaci iz industrije

Stručno vodstvo

Vodstvo s early stage startup znanjem i iskustvom

Equity friendly

Bez ulaska u vlasničku strukturu

Financiranje projekata

Budžet za razvoj i testiranje bez rizika otvaranja vlastite tvrtke

Radionice i predavanja

Project management, Software and hardware development, Business development, Target customer, UX/UI/Product design, PR, Storytelling/Pitch, Fundraising, Legal, …

Definiranje ključnih funkcionalnosti

Pomoć u definiranju ključnih funkcionalnosti koje će imati razvijeni MVP na kraju programa

Povezivanje s korisnicima

Pomoć u povezivanju s krajnjim korisnikom u što ranijoj fazi razvoja

Startup natjecanja

Pomoć u prijavi za različita startup natjecanja i sudjelovanja na konferencijama
timeline_pre_loader
Početak programa

Siječanj

Zajednički sastanak i upoznavanje

Siječanj

Startup 101

Siječanj

Project management

Veljača

Business development

Veljača

Software/Hardware development

Veljača

Pitch deck radionica 1: Problem & Solution

Ožujak

Pitch & Storytelling

Ožujak

Pitch deck radionica 2: Business model, Market and Competition

Ožujak

Target customer

Ožujak

UX/UI/Product design

Travanj

PR

Travanj

Pitch deck radionica 3: Team, Financial Ask & Roadmap

Svibanj

Mini Demo day

Svibanj

Fundraising

Svibanj

Legal
Demo day

TIMOVI

Četvrta SPOCK generacija
crop_shepherd

Crop Shepherd

Razvijamo vrlo kompaktnog autonomnog robota kojeg će OPG-ovi koristiti za uništavanje korova bez uporabe herbicida. To će omogućiti ekološku proizvodnju kultura na većim površinama pošto je danas poljoprivrednicima teško naći radnu snagu za mehaničko uklanjanje korova. Naš robot „P.A.S.T.I.R.“ pomoću računalnog vida raspoznaje korov od biljke i uništava ga laserom.

polldog2

PollDog

Glavni razlog neuspjelog poslovnog pothvata je nepostojanje tržišne potražnje. PollDog je web i mobilna platforma koja poduzetnicima nudi brzi i fleksibilan način spoznaje i kontinuiranog praćenja tržišne potražnje za svojim proizvodima. Sa širokim poticajnim sustavom u mogućnosti smo prikupiti veći i reprezentativniji panel. Kombinacijom mobilne aplikacije i kraćeg vremena ispunjavanja anketa smanjujemo pristranost panelista prilikom rješavanja što izrazito povećava kvalitetu prikupljenih podataka. Želimo uz pomoć naših alata pridonijeti rastu i razvoju svih poduzetnika.

PotentialBCI_logo

Potential BCI

Tehnologija kojom mislima upravljamo uređajima i aplikacijama (eng. Brain-Computer Interface) pruža novi i intuitivniji način korištenja uređaja u našoj svakodnevici. BCI oblikuje način na koji ljudi rade ono što vole, bilo da je to kreativno stvaranje, učenje ili igra, te ih unaprjeđuje i čini jednostavnijima. Potential BCI je jedinstvena platforma za razvoj i širenje ove tehnologije. Pruža tutorijale za razvojne inženjere, korisne alate za istraživače i razne aplikacije za korisnike koji žele olakšati svoj život i posvetiti se stvarima koje vole kao nikada do sada.

st_logo

Smart Traffic

Nagledali smo se gužvi u gradu gdje se kolona pomiče 50 metara svakih 5 minuta, a trenutna infrastruktura ni metode ne omogućuju inteligentnije usmjeravanje prometa kroz grad. Počevši od algoritama upravljanja semaforima temeljenim na umjetnoj inteligenciji, Smart Traffic razvija rješenja koja će povećati protok prometa i omogućiti nam da više vremena provodimo radeći stvari koje volimo.

swirris

SWIRRIS

SWIRRIS je prijenosni uređaj („blackbox“) namijenjen poljoprivrednicima, u koji ubace grumen tla, a nazad dobiju jasne smjernice za gnojenje i postizanje boljeg uroda ovisno o kulturi koja se sije. Kemijskom analizom otopine svježeg uzorka tla rezultati se dobiju na licu mjesta.

Uply

Uply

Uply je mobilna aplikacija za anonimno, sigurno, lako i brzo prebacivanje podataka s jednog uređaja na drugi. Zamijenite upisivanje korisničkih podataka skeniranjem QR koda vašim pametnim telefonom.

SPOCK podržavaju

KONTAKT

Javite nam se

GDJE SMO

Fakultet elektrotehnike i računarstva
Unska 3, Zagreb

NAZOVITE NAS

+385 1 6129 573

NAPIŠITE NAM MAIL

spock@fer.hr

Pokrenite startup na FER-u!

Imate li pitanja o programu, timovima, mogućoj suradnji i nadolazećim događanjima, slobodno nas kontaktirajte.

Pošalji poruku

MAIL

SPOCK@

TWITTER

@SPOCK_FER

FACEBOOK

@SPOCK.FER

YOUTUBE

SPOCK @FER