O NAMA

Startup inkubator Fakulteta elektrotehnike i računarstva

SPOCK pomaže studentima, istraživačima i  znanstvenicima da od svojih ideja i projekata razviju ozbiljne startupe. Studenti preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija i oni koji su završili studij unazad dvije godine te zaposlenici Sveučilišta u Zagrebu i znanstveno-istraživačkih institucija imaju priliku sudjelovati u programu koji omogućava podršku, stručno vodstvo, stjecanje znanja i razvoj vještina potrebnih svakom startupu u ranoj fazi.

Program koji nudi SPOCK omogućava startupima da se povežu sa stručnjacima, mentorima, investitorima i partnerima koji će im svojim znanjem i iskustvom pomoći da svoje ideje pretvore u profitabilna rješenja i uspješne tvrtke.

NOVOSTI

PRIJAVE

Za sve studente, istraživače i znanstvenike

Prijaviti se mogu pojedinci s idejama, kojima ćemo pomoći u formiranju tima ako odaberemo njihove ideje, ili već formirani timovi s definiranim projektima. Pojedinci koji raspolažu znanjima i vještinama iz područja nužnih za razvoj pojedine ideje te žele postati dio startupa mogu se prijaviti za brainstorming radionicu odabrane ideje, gdje će se formirati projekt i tim. Nakon formiranja timova i predstavljanja svih projekata, odabrat će se najbolji projekti koji će ući u program SPOCK. Prijaviti se mogu timovi i pojedinci sa svih fakulteta, a mi ćemo im pomoći da se povežu sa studentima i zaposlenicima FER-a te zajedno formiraju tim koji će raditi na razvoju prototipa. Prijave su trajno otvorene i sve prijave će se razmatrati za prvu sljedeću generaciju. Pojedinci s idejama si ranijom prijavom povećavaju šanse za pronalazak tima i ulazak u program.

ZA IDEJE

 • Prijavi ideju

  Prepoznao si problem u svojoj okolini i imaš ideju kako ga riješiti

 • Predstavi ideju

  Prezentiraj prepoznati problem i svoju ideju u 5 min pred studentima, istraživačima i znanstvenicima koji bi htjeli postati dio startupa

 • Brainstormaj

  Razradi svoju ideju sa zainteresiranim kolegama na radionici i postavite temelje dobrog projekta

 • Formiraj tim

  Formiraj tim sa zainteresiranim kolegama koji će se s tobom upustiti u startup avanturu

ZA TIMOVE S PROJEKTIMA

 • Prijavi projekt

  Prijavi projekt na kojem ti i tvoj tim radite već neko vrijeme

 • Pitchaj

  Upoznaj nas s timom i potencijalom vašeg projekta

 • Kreni

  Čekaj potvrdu da ste primljeni u SPOCK i napravite s nama svoje prve startup korake

PROGRAM

6 mjeseci rada s pauzama za ispite

Program počinje u siječnju i traje do lipnja kada će timovi na demo dayu predstaviti rezultat svog šestomjesečnog rada. Program je osmišljen za ideje i projekte od najranije faze do MVP (eng. Minimum Viable Product) faze. Od odabranih timova se očekuje ozbiljan pristup i kontinuirani rad koji će se poticati kroz sastanke i radionice na tjednoj bazi. Na radionicama će timovi raditi s mentorima koji imaju startup i/ili poduzetničko iskustvo, a zatim će na pitch deck radionicama primjenjivati stečeno znanje i kompletirati svoj pitch deck slajd po slajd.

Prostor i oprema

Besplatan radni prostor na FER-u i brojna specijalizirana oprema

Određivanje ciljeva

Pomoć u definiranju kratkoročnih i dugoročnih ciljeva tijekom programa

Formiranje tima

Povezivanje sa studentima i zaposlenicima FER-a i drugih fakulteta

Kontinuirani rad

Tjedni sastanci radi praćenja progresa i podizanja motivacije

Mreža mentora

Mentori s FER-a i stručnjaci iz industrije

Stručno vodstvo

Vodstvo s early stage startup znanjem i iskustvom

Equity friendly

Bez ulaska u vlasničku strukturu

Financiranje projekata

Budžet za razvoj i testiranje bez rizika otvaranja vlastite tvrtke

Radionice i predavanja

Project management, Software and hardware development, Business development, Target customer, UX/UI/Product design, PR, Storytelling/Pitch, Fundraising, Legal, …

Definiranje ključnih funkcionalnosti

Pomoć u definiranju ključnih funkcionalnosti koje će imati razvijeni MVP na kraju programa

Povezivanje s korisnicima

Pomoć u povezivanju s krajnjim korisnikom u što ranijoj fazi razvoja

Startup natjecanja

Pomoć u prijavi za različita startup natjecanja i sudjelovanja na konferencijama
timeline_pre_loader
Početak programa

Siječanj

Zajednički sastanak i upoznavanje

Siječanj

Startup Introduction

Siječanj

Ideation and Product/Market Fit

Veljača

Market Research

Veljača

Customer Needs Analysis

Veljača

Customer Value Proposition

Veljača

Business Model Canvas

Ožujak

Project Management

Ožujak

Pitch and Storytelling

Ožujak

Equity

Travanj

Fundraising Introduction

Travanj

Inside a VC

Travanj

Fundraising Strategy

Travanj

Starting a Business in Croatia

Svibanj

Software/Hardware Prototyping

Svibanj

Testing the Proposed Solution

Svibanj

Picking the Right Technology
Demo Day

TIMOVI

Šesta generacija SPOCK-a
Untitled design (2)

NADES Design

Zamislite da možete odabrati biljku, izolirati određene dragocjene biološki aktivne molekule, povećati njihovu biološku aktivnost i naposljetku te dragocjene molekule uklopiti u vaš proizvod. Tim NADES DESIGN može ostvariti taj san kroz razvoj dizajniranih biljnih ekstrakata dobivenih pomoću prirodna eutektičkih otapala (NADES). Naš tim nudi u potpunosti održiv i inovativan pristup u proizvodnji biljnih ekstrakata s jedinstvenim fitokemijskim potpisom te iznimnom biološkom aktivnošću i stabilnošću koji se mogu izravno primijeniti u prehrambenim, farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima.

Untitled design

TONGUEO

Afazija je stečeni jezični poremećaj koji karakteriziraju teškoće jezičnog razumijevanja i/ili produkcije govora nakon moždanog udara. TONGUEO je digitalni komunikator koji olakšava funkcionalnu komunikaciju osobama s afazijom te pruža mogućnost samostalnog vježbanja govora. TONGUEO je malen i nosiv, ergonomski oblikovan i jednostavan za rukovanje čak i osobama s motoričkim teškoćama. Ono što TONGUEO čini jedinstvenim jest povezanost uređaja s aplikacijom putem koje logoped personalizira uređaj prema potrebama korisnika i prati njegov napredak.

Untitled design

Digicyte

Dijagnostika u patologiji se još uvijek temelji na sporom te manualnom pregledu uzoraka tkiva pod mikroskopom. Integracija umjetne inteligencije mogla bi pružiti rješenje, ali unatoč njenom potencijalu, usvajanje ovih tehnologija u praksi je izrazito sporo. Ponajviše zbog nedostatka infrastrukture potrebne za digitalizaciju histoloških uzoraka. Razvojem povoljnijeg skenera uzoraka tkiva i korištenjem brzih neuronskih mreža, Digicyte razvija tehnologije koje će omogućiti široku primjenu digitalizacije i umjetne inteligencije u analizi tkiva.

Untitled design (7)

Fructus

Za ozbiljno ulaganje i analizu tržišta potrebna je detaljnija analiza od same cijene proizvoda. Fructus je web aplikacija koja nudi metrike i indikatore za analizu svih financijskih instrumenata na jednostavnom i preglednom sučelju. Osim tipičnih resursa za analizu, aplikacija nudi predikcije modela strojnog učenja ispitanih na stvarnim podacima. Korisnici aplikacije imaju pristup onim analizama koje ih zanimaju, a dostupne su im i informacije o svim sredstvima na način koji im omogućava da samostalno donose promišljene odluke.

Untitled design (1)

WearSense

WearSense razvija (bio)kemijske senzore za sljedeću generaciju pametnih nosivih uređaja. Fiziološki profil profesionalnih sportaša i rekreativaca danas se izvodi uz pomoć nosivih uređaja za praćenje i analizu fizičkih parametara. Biokemijska analiza u sinergiji s fiziološkim statusom dat će dublji uvid u kondiciju i zdravlje sportaša te omogućiti personalizirani pristup vježbanju, procjeni stanja fizičkog stresa, trajanju oporavka i ostalih ključnih prediktora performansi sportaša. WearSense biokemijska senzorska tehnologija unosi novu dimenziju u Big-data i AI ekosustave za sljedeću generaciju pametnih nosivih uređaja.

Untitled design

Emolve

Kad bi se Google više orijentirao na kreativne, a manje na činjenične tekstove, njegovo bi ime bilo Emolve. Ova web aplikacija omogućuje jednostavno pretraživanje poezije na engleskom jeziku, ali ne prema ključnim riječima, već prema osjećajima. U Emolve možete unijeti i štivo u kojem uobičajeno uživate, a aplikacija će, koristeći umjetnu inteligenciju i sentimentalnu analizu teksta, svaki lirski komad svesti na osjećaje i doživljaje. Pružanjem naprednijeg čitateljskog iskustva, usluga nastoji popularizirati poeziju i učiniti je dostupnijom. Emolve je prije svega praktičan medijski alat, ali i riznica sadržaja koja mladima pomaže u ekspresiji i radu na osobnom mentalnom zdravlju.

Untitled design (4)

SeeMe

SeeMe je softversko rješenje koje pomoću računalnog vida može razlikovati dijete od odrasle osobe. Nakon integracije s videonadzorom, postavlja se na izlazna vrata vrtića i upozorava odgajatelje ako dijete pokuša napustiti vrtić bez pratnje odrasle osobe. Prilikom prolaska djeteta kroz vrata pali se alarm, a prilikom prolaska odrasle osobe sustav ne reagira.

Partneri

KONTAKT

Javite nam se

GDJE SMO

Fakultet elektrotehnike i računarstva
Unska 3, Zagreb

NAZOVITE NAS

+385 1 6129 573

NAPIŠITE NAM MAIL

spock@fer.hr

Pokrenite startup na FER-u!

Imate li pitanja o programu, timovima, mogućoj suradnji i nadolazećim događanjima, slobodno nas kontaktirajte.

Pošalji poruku

MAIL

SPOCK@FER.HR

FACEBOOK

@SPOCK.FER

YOUTUBE

SPOCK @FER