MENTORI

Upoznajte mentore ovogodišnjeg programa

Ivan Jelušić

Hardware Startup Development

Ivan je suosnivač i COO startupa Orqa FPV. Stručnjak je za međunarodni razvoj poslovanja i marketing novih proizvoda u području potrošačke elektronike, bespilotnih platfromi i javne sigurnosti.

Edin Kočo

Hardware Design and Prototyping

Edin je suosnivača tvrtke Gideon Brothers gdje trenutno obnaša funkciju voditelja hardverskog razvoja. Diplomirao je i doktorirao na području upravljanja biološki inspiriranim robotskim sustavima. Njegove dužnosti u Gideon Brothersu uključuju razvoj proizvoda od ideje do serijske proizvodnje, a također aktivno sudjeluje u strateškom planiranju i raznim poslovnim i upravljačkim aktivnostima tvrtke. Kroz svoju profesionalnu karijeru vodio je multidisciplinarne timove i aktivno sudjelovao na razvoju mnogih sustava u području robotike od faze specifikacije pa sve do komercijalizacije.

jg

Jakob Gajšek

Fundraising

Jakob je aktivan u startup zajednici od 2015. godine, kada je suosnovao startup akcelerator ABC gdje je bio zadužen za daljnje prikupljanje financijskih sredstava za portfelj akceleratora. U 2018. godini preuzeo je mjesto izvršnog direktora Ljubljanskog sveučilišnog inkubatora, gdje je fokusiran na stvaranje nove generacije startupa koji nastaju iz istraživanja.

Gorjan Agačević

Software Startup Development

Gorjan je stručnjak za digitalne tehnologije s preko 20 godina iskustva u području razvoja digitalnih proizvoda, customer engagementa, analize podataka i insurtecha. Jedan je od osnivača Amoda, uspješne insurtech tvrtke gdje je 7 godina djelovao kao CPO. Trenutno upravlja razvojem poslovanja za tvrtku MarinaCloud koja se bavi primjenom telematike na brodovima i podrškom za nove osigurateljske proizvode bazirane na novim izvorima podataka, te savjetuje Institut Plavi Svijet u digitalizaciji njihovog istraživačkog rada.

Marin Bek

Business Development

Marin je suosnivač i CEO Ascalije, tvrtke za razvoj i uvođenje rješenja industrije 4.0 u tvornice. Po struci automatičar, svoje startup iskustvo je započeo još 2012. u SAD-u osnovavši startup podvodne robotike, nastavio kao CTO startupa u San Franciscu i danas svoje iskustvo primjenjuje u Ascaliji.
Prošao je različite faze startup života – od ideja, komercijalizacije sveučilišnih istraživanja, pa do “raisanja” seed investicije i VC sredstava na obje strane Atlantika. Trenutno mu je fokus rast Ascalije i širenje na strana tržišta.

Maja Brkljačić

Project Management

Maja je business development menadžerica u Algebra LAB-u, najstarijem hrvatskom inkubatoru. Ima višegodišnje iskustvo u mentoriranju startupa, njihovu umrežavanju, financiranju i podršci pri izlasku na tržište. Pored toga, radi na domaćim i međunarodnim projektima s dionicima javnog i privatnog sektora na implementaciji visoko tehnoloških rješenja u poslovanje (posebice iz područja podatkovne znanosti). Dobitnica je više međunarodnih znanstvenih i istraživačkih stipendija i nagrada.

Marko Sršan

Startup 101

Nakon rada u Netokraciji i Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva (ZIP) u Zagrebu, Marko je pokrenuo svoj startup TimePrep. Završio je FER i EFZG, nakon čega počinje raditi u Techstarsu u Londonu gdje sudjeluje u organizaciji i provedbi 6 akceleracijskih programa s 80ak startupa. Trenutno je COO Memgrapha.

Ante Magzan

Ideation and Business Design

Od 1996. godine Ante radi u digitalnoj i kreativnoj industriji, te je jedan od osnivača više uspješnih i poznatih poduzetničkih projekata na hrvatskom tržištu (klik.hr, iskon.hr, tportal.hr, max adsl, max tv, net.hr, HUB385 i dr.) Uz bogato i opsežno iskustvo u kreiranju korporativnih strategija i upravljanju istima s najviših pozicija, uvijek je tražio nove načine za pomicanje granica tržišta i samog poslovnog svijeta. Njegova glavna područja iskustva i interesa su strategija i komunikacija brenda, poslovni dizajn, dizajn proizvoda, formiranje ideja i rapidni rast poslovanja.

mt

Mateja Terek

PR

Mateja se više od deset godina bavi komunikacijskim savjetovanjem i odnosima s javnošću. Tijekom svoje karijere savjetovala je niz organizacija i kompanija, pri čemu se posebno bavila razvojem komunikacijskih strategija i kreativnih koncepata te upravljanjem rizicima. Predavala je u sklopu Akademije poslovnih vještina te mentorirala u području PR-a i komunikacija u Akceleratoru za društvene poduzetnike.

Ivan Brezak Brkan

Content Marketing

Ivan je urednik i osnivač Netokracije, vodećeg medija u Hrvatskoj i regiji posvećenog tehnološkoj industriji, koji je osnovao s 22 godine. Vodećim brendovima poput Mastercarda, Microsofta, A1 i Raiffeisen banke pomaže u razvoju digitalnog sadržaja i employer brandinga, o čemu – zajedno s temama vezanim za digitalnu ekonomiju o kojima je predavao i moderirao panele na vodećim međunarodnim koferencijama poput Weekend Media Festivala, How to Weba, Shifta i Webcampa Zagreb.

Marko Mećar

Legal

Marko je odvjetnik s preko 12 godina iskustva. U tijeku svoje karijere stekao je ekstenzivno iskustvo u savjetovanju domaćih i stranih klijenata u vezi svih pitanja trgovačkog prava i prava društava koja se tiču početka ili nastavljanja poslovanja na području Hrvatske. Završio je poslijediplomski studij u inozemstvu gdje je stekao titulu LLM. Redovito drži predavanja na domaćim i stranim konferencijama te piše članke u hrvatskim pravnim časopisima.

Vedran Blagus

VC

Vedran je Investment Manager u South Central Ventures, regionalnom VC fondu. Radio je kao management consultant u Big 4 poduzećima, a trenutno u SCV radi na traženju novih prilika za investiranje te savjetovanju poduzeća iz portfelja.

mv

Mihovil Vargović

UX/UI Design

Mihovil je diplomirao na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Profesionalno se bavi dizajnom digitalnih proizvoda. Radio je kao UX dizajner u agencijama za razvoj digitalnih proizvoda, bio dio product tima u Saas kompanijama te startupu. Trenutno radi kao stalni UX konzultant za kompaniju iz Europe te sudjeluje na projektima različitih domena preko svojeg ureda Baselinebasic.

Boris Belonjek

Boris Belonjek

User Research & Testing

Boris je digital product dizajner s višegodišnjim iskustvom u pretvaranju nereda u malo manje nereda. Trenutno freelancea sa zanimljivim AI/ML, Big Data, Blockchain, Fintech and EduTech startupovima.

Matija Stepanić

Mobile and Web Development

Matija se bavi web developmentom od 2005., a mobile developmentom od 2013. godine. Diplomirao je na FER-u 2015. godine, a od 2016. godine radi kao software development konzultant u vlastitoj firmi ITalk d.o.o. Pokrenuo je nekoliko startup projekata od kojih su neki i danas aktivni, a neki su trenutno u procesu razvoja. Tijekom 14 godina developmenta radio je na 200+ raznih projekata, a na svakom novom projektu teži naučiti neku novu tehnologiju.

tp

Tomislav Pancirov

Digital Communication

Tomislav je konzultant za digitalne komunikacije i brending, radio je s najvećim klijentima u regiji i iza sebe ima bogato predavačko iskustvo. Piše za više portala te vodi svoj YouTube kanal i blog. Nakon niza pozicija u marketinškim agencijama i korporacijama se osamostalio te zadnje četiri godine vodi svoj biznis za komunikacijsko savjetovanje.

Matija_S

Matija Srbić

Pitch & Storytelling

Matija je diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva među 5% najboljih u svojoj generaciji. Na zadnjoj godini studija je pokrenuo startup Noomly kojeg je vodio tri godine. Sa startupom je sudjelovao na različitim natjecanjima i osvojio mnoga priznanja, uključujući finale Microsoftovog Imagine Cupa u Seattleu te financijsku potporu HAMAG BICRO-a kroz program PoC7.

Savjetujte timove u SPOCK-u

Ako svojim znanjima i vještinama možete podržati, usmjeriti i savjetovati timove, ispunite obrazac na ovoj stranici.

Mentorice i mentori su na raspolaganju timovima te prema potrebi dogovaraju susrete kada i kako najbolje odgovara i njima i timovima.

MAIL

SPOCK@

TWITTER

@SPOCK_FER

FACEBOOK

@SPOCK.FER

YOUTUBE

SPOCK @FER