MENTORI

Upoznajte mentore ovogodišnjeg programa

Edin Kočo

Hardware Design and Prototyping

Edin je suosnivača tvrtke Gideon Brothers gdje trenutno obnaša funkciju voditelja hardverskog razvoja. Diplomirao je i doktorirao na području upravljanja biološki inspiriranim robotskim sustavima. Njegove dužnosti u Gideon Brothersu uključuju razvoj proizvoda od ideje do serijske proizvodnje, a također aktivno sudjeluje u strateškom planiranju i raznim poslovnim i upravljačkim aktivnostima tvrtke. Kroz svoju profesionalnu karijeru vodio je multidisciplinarne timove i aktivno sudjelovao na razvoju mnogih sustava u području robotike od faze specifikacije pa sve do komercijalizacije.

jg

Jakob Gajšek

Fundraising

Jakob je aktivan u startup zajednici od 2015. godine, kada je suosnovao startup akcelerator ABC gdje je bio zadužen za daljnje prikupljanje financijskih sredstava za portfelj akceleratora. U 2018. godini preuzeo je mjesto izvršnog direktora Ljubljanskog sveučilišnog inkubatora, gdje je fokusiran na stvaranje nove generacije startupa koji nastaju iz istraživanja.

Matija Šošić

Customer Needs Analysis

Matija je diplomirao Računarsku znanost 2014. na FER-u. Radio je u različitim poduzećima u Zagrebu, Londonu, Singapuru i New Yorku kao softverski inženjer i developer te s bratom Martinom na vlastitim startupima. U startupu Wasp-lang kojim se trenutno bave je na poziciji CEO-a.

Martin Šošić

Customer Needs Analysis

Martin je diplomirao Računarsku znanost na FER-u 2014. godine i od tada se pretežito bavi startupima s bratom Matijom. Trenutno rade na svom startupu, programskom jeziku za izradu web aplikacija (Wasp-lang), gdje Martin ima ulogu CTO-a. Martin je bivši algoritamski natjecatelj, stažirao je u većim poduzećima poput Google-a i Palantira, a najviše uživa primjenjivati tehničko znanje u svrhu izrade proizvoda koji donosi vrijednost drugima.

Marin Bek

Business Development

Marin je suosnivač i CEO Ascalije, tvrtke za razvoj i uvođenje rješenja industrije 4.0 u tvornice. Po struci automatičar, svoje startup iskustvo je započeo još 2012. u SAD-u osnovavši startup podvodne robotike, nastavio kao CTO startupa u San Franciscu i danas svoje iskustvo primjenjuje u Ascaliji.
Prošao je različite faze startup života – od ideja, komercijalizacije sveučilišnih istraživanja, pa do “raisanja” seed investicije i VC sredstava na obje strane Atlantika. Trenutno mu je fokus rast Ascalije i širenje na strana tržišta.

Maja Brkljačić

Project Management

Maja je business development menadžerica u Algebra LAB-u, najstarijem hrvatskom inkubatoru. Ima višegodišnje iskustvo u mentoriranju startupa, njihovu umrežavanju, financiranju i podršci pri izlasku na tržište. Pored toga, radi na domaćim i međunarodnim projektima s dionicima javnog i privatnog sektora na implementaciji visoko tehnoloških rješenja u poslovanje (posebice iz područja podatkovne znanosti). Dobitnica je više međunarodnih znanstvenih i istraživačkih stipendija i nagrada.

Dubravko Babić

Intellectual Property & Patents

Izv. prof. dr. sc. Dubravko Babić diplomirao je na FER-u, a magistrirao je i doktorirao na Sveučilištu u Kaliforniji, Santa Barbara. Osnovao je startup Alvesta Corporation u SAD-u, gdje je radio i kao savjetnik za Clariphy Communications te kasnije za XLoom Communications u Tel Avivu. Vodio je razvoj za startup Group4 Labs u kojem je bio potpredsjednik i suosnivač. Nakon Group4 Labs sudjelovao je u osnivanju u Eridan Communications, startup tvrtke u Santa Clari. Također je radio kao sudski vještak za intelektualno vlasništvo u SAD-u i Hrvatskoj. Od 2005. godine piše patentne prijave za razne klijente, a od 2012. godine za FER.

Gorjan Agačević

Software Startup Development

Gorjan je stručnjak za digitalne tehnologije s preko 20 godina iskustva u području razvoja digitalnih proizvoda, customer engagementa, analize podataka i insurtecha. Jedan je od osnivača Amoda, uspješne insurtech tvrtke gdje je 7 godina djelovao kao CPO. Trenutno upravlja razvojem poslovanja za tvrtku MarinaCloud koja se bavi primjenom telematike na brodovima i podrškom za nove osigurateljske proizvode bazirane na novim izvorima podataka, te savjetuje Institut Plavi Svijet u digitalizaciji njihovog istraživačkog rada.

mt

Mateja Terek

PR

Mateja se više od deset godina bavi komunikacijskim savjetovanjem i odnosima s javnošću. Tijekom svoje karijere savjetovala je niz organizacija i kompanija, pri čemu se posebno bavila razvojem komunikacijskih strategija i kreativnih koncepata te upravljanjem rizicima. Predavala je u sklopu Akademije poslovnih vještina te mentorirala u području PR-a i komunikacija u Akceleratoru za društvene poduzetnike.

Ivan Brezak Brkan

Content Marketing

Ivan je urednik i osnivač Netokracije, vodećeg medija u Hrvatskoj i regiji posvećenog tehnološkoj industriji, koji je osnovao s 22 godine. Vodećim brendovima poput Mastercarda, Microsofta, A1 i Raiffeisen banke pomaže u razvoju digitalnog sadržaja i employer brandinga, o čemu – zajedno s temama vezanim za digitalnu ekonomiju o kojima je predavao i moderirao panele na vodećim međunarodnim koferencijama poput Weekend Media Festivala, How to Weba, Shifta i Webcampa Zagreb.

Marko Mećar

Legal

Marko je odvjetnik s preko 12 godina iskustva. U tijeku svoje karijere stekao je ekstenzivno iskustvo u savjetovanju domaćih i stranih klijenata u vezi svih pitanja trgovačkog prava i prava društava koja se tiču početka ili nastavljanja poslovanja na području Hrvatske. Završio je poslijediplomski studij u inozemstvu gdje je stekao titulu LLM. Redovito drži predavanja na domaćim i stranim konferencijama te piše članke u hrvatskim pravnim časopisima.

Vedran Blagus

VC

Vedran je Investment Manager u South Central Ventures, regionalnom VC fondu. Radio je kao management consultant u Big 4 poduzećima, a trenutno u SCV radi na traženju novih prilika za investiranje te savjetovanju poduzeća iz portfelja.

Boris Belonjek

Boris Belonjek

User Research & Testing

Boris je digital product dizajner s višegodišnjim iskustvom u pretvaranju nereda u malo manje nereda. Trenutno freelancea sa zanimljivim AI/ML, Big Data, Blockchain, Fintech and EduTech startupovima.

Matija Stepanić

Mobile and Web Development

Matija se bavi web developmentom od 2005., a mobile developmentom od 2013. godine. Diplomirao je na FER-u 2015. godine, a od 2016. godine radi kao software development konzultant u vlastitoj firmi ITalk d.o.o. Pokrenuo je nekoliko startup projekata od kojih su neki i danas aktivni, a neki su trenutno u procesu razvoja. Tijekom 14 godina developmenta radio je na 200+ raznih projekata, a na svakom novom projektu teži naučiti neku novu tehnologiju.

mv

Mihovil Vargović

UX/UI Design

Mihovil je diplomirao na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Profesionalno se bavi dizajnom digitalnih proizvoda. Radio je kao UX dizajner u agencijama za razvoj digitalnih proizvoda, bio dio product tima u Saas kompanijama te startupu. Trenutno radi kao stalni UX konzultant za kompaniju iz Europe te sudjeluje na projektima različitih domena preko svojeg ureda Baselinebasic.

tp

Tomislav Pancirov

Digital Communication

Tomislav je konzultant za digitalne komunikacije i brending, radio je s najvećim klijentima u regiji i iza sebe ima bogato predavačko iskustvo. Piše za više portala te vodi svoj YouTube kanal i blog. Nakon niza pozicija u marketinškim agencijama i korporacijama se osamostalio te zadnje četiri godine vodi svoj biznis za komunikacijsko savjetovanje.

Sergej Lugović

Business Model Canvas

Jedna od prvih Sergejevih pozicija bila je business development manager u Brainspark inkubatoru s 35 staratupova u Londonu koji je izašao na Londonsku burzu 2000 godine. U suradnji s gospođom Sandrom Švaljek i kasnije s gospođom Mirkom Jozić aktivno je sudjelovao u pokretanju Zagreb Connecta, a potom je bio mentor u Ziceru u bliskoj suradnju s gospodinom Franom Šesnićem. Nakon napuštanja TVZ-a gdje je radio kao viši predavač, bavi se tehnologijama u industriji hrane i poljoprivrede te implementacijama istih u poduzeću u kojem je direktor, Vesela Motika. Na TVZ-u je vodio BIG data lab i proaktivno mentorirao studente koji su željeli pokrenuti svoje poduzeće.

skpic

Stevica Kuharski

Fundraising Strategy

Stevica je dugogodišnji startup poduzetnik. Pokreno je nekoliko kompanija, a posljednju, Locodels, kupila je Hrvatska Pošta. Od 2018. godine dio je Fil Rouge Capitala, VC fonda koji raspolaže s EUR 46M i investira u hrvatske kompanije u ranom i rastućem stupnju razvoja. Do sada je mentorirao više od 500 startupa i odslušao više od 4,500 pitcheva.

Luka Abrus

Building a Successful Business

Luka Abrus je partner u agenciji Five, fokusiranu na izgradnju digitalnih strategija i proizvoda kroz urede u New Yorku i Hrvatskoj. Five danas zapošljava 300 stručnjaka i ima 100% poslovni fokus na tržište SAD-a. U ožujku 2021. godine tvrtka Five je akvizirana od strane londonske tvrtke Endave (NYSE: “DAVA”) te se tako pridružuje industrijskom lideru s više od 10,000 zaposlenika u 20 zemalja. Iz tvrtke Five je kroz godine proizašlo i nekoliko startupa (Shoutem, 57hours, Dorado) koji danas uspješno posluju. Luka je prije poduzetničke karijere, radio u Microsoftu na nizu tehničkih i sales pozicija te u nekoliko manjih startupa. Pomogao je osnovati hrvatsku udrugu softverskih izvoznika, CISEX i autor je 3 IT knjige.

Filip Sviben avatar

Filip Sviben

Market Research

Filip je diplomirao psihologiju na Hrvatskim Studijima Sveučilišta u Zagrebu. Radio je 3 i pol godine u Hendalu – nezavisnoj Agenciji za istraživanje tržišta sa sjedištem u Zagrebu na poziciji istraživača i project managera. Stekao je znanja o provođenju ad-hoc kvalitativnih i kvantitativnih istraživanja (definiranje metodologije, definiranje kranjih korisnika /target audiance), set-upitanje market research projekta, prikupljanje podataka, kontrola kvalitete podataka, analiza podataka, vizualizacija podataka, prezentiranje podataka klijentima). Nakon Hendala, odlazi u Infobip gdje i trenutno radi. U Infobipu se i dalje bavi istraživanjem tržišta, ali uz klasična kvantitativna istraživanja, sada dodatno analizira makro-ekonomske trendove na tržištima te prati kompetitore.

Ante Magzan

Ideation and Business Design

Od 1996. godine Ante radi u digitalnoj i kreativnoj industriji, te je jedan od osnivača više uspješnih i poznatih poduzetničkih projekata na hrvatskom tržištu (klik.hr, iskon.hr, tportal.hr, max adsl, max tv, net.hr, HUB385 i dr.) Uz bogato i opsežno iskustvo u kreiranju korporativnih strategija i upravljanju istima s najviših pozicija, uvijek je tražio nove načine za pomicanje granica tržišta i samog poslovnog svijeta. Njegova glavna područja iskustva i interesa su strategija i komunikacija brenda, poslovni dizajn, dizajn proizvoda, formiranje ideja i rapidni rast poslovanja.

Božidar Pavlović

Fintech and Banking

Premda je diplomirao telekomunikacije na FER-u još 1997., Božidar se obreo u bankarstvu, gdje je na rukovodećim pozicijama (COO, CTO, CEO) proveo dvadesetak godina. Potom mu je to dosadilo. Aktivan je u izgradnji domaćeg startup ekosustava kroz razne oblike suradnje, povezivanja, ulaganja, savjetovanja, mentoriranja i educiranja. Često moderira i drži predavanja na međunarodnim konferencijama te piše članke za razne elektroničke medije.

Filip Fajdetić

Software Prototyping

Filip je diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i prva ljubav mu je bila razvoj iOS aplikacija. Pridružio se Bornfightu prije malo više od 6 godina. Nakon razvoja desetak mobilnih aplikacija kreće u voditeljskom smjeru i sudjeluje u razvoju digitalnih proizvoda iz domene AR-a, e-commercea, enterprise toolova i lifestyle aplikacija. Trenutno vodi Technology odjel koji razvija digitalne proizvode za startupe te se sastoji od 28 developera i QA inženjera.

Marko Sršan

Fundraising

Nakon rada u Netokraciji i ZIPu u Zagrebu, pokretanja svojeg startupa TimePrep, završetka FERa i EFZGa, rada u Techstarsu sa 6 programa i 80ak startupa, Marko je trenutno COO Memgrapha.

Matea Tomić

UX/UI Design

Matea je diplomirala Informatiku na Veleučilištu u Rijeci 2015. godine i od tada dizajnira sučelja za web i mobilne aplikacije. Također pomaže tvrtkama u izgradnji novih projekata od same ideje do developmenta. Postavlja čvrste temelje i sustave za što bolji i efikasniji dizajn proces. U svom radu prioritet daje kreativnim idejama i brzim iterativnim procesima. Posljednjih 8 godina radi s klijentima i tvrtkama svih veličina te diljem svijeta u medicinskoj, ugostiteljskoj, obrazovnoj, fintech i komunikacijskoj industriji. Često mentorira i drži edukativne radionice u području dizajna.

Matija_S

Matija Srbić

Pitch & Storytelling

Matija je diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva među 5% najboljih u svojoj generaciji. Na zadnjoj godini studija je pokrenuo startup Noomly kojeg je vodio tri godine. Sa startupom je sudjelovao na različitim natjecanjima i osvojio mnoga priznanja, uključujući finale Microsoftovog Imagine Cupa u Seattleu te financijsku potporu HAMAG BICRO-a kroz program PoC7.

Savjetujte timove u SPOCK-u

Ako svojim znanjima i vještinama možete podržati, usmjeriti i savjetovati timove, ispunite obrazac na ovoj stranici.

Mentorice i mentori su na raspolaganju timovima te prema potrebi dogovaraju susrete kada i kako najbolje odgovara i njima i timovima.

MAIL

SPOCK@

TWITTER

@SPOCK_FER

FACEBOOK

@SPOCK.FER

YOUTUBE

SPOCK @FER